Dringend ! – Groot Brittannië door eigen burgers schuldig bevonden aan misdaden tegen de mensheid

Published on 11 Jun 2015

The People Of The United Kingdom to issue Indictments against the Crown and the UK Government for various heinous crimes against humanity. –  See http://www.ariseallsovereigns.net/ for further details.

Attentie: Dit is eventueel van toepassing in Groot Brittannië en landen waar (ooit) de Magna Carta en Common Law werden erkend. Dus in alle gevallen niet geldig in ons land !!!

http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/magna-carta-het-begin-van-de-democratie/

In de British Library in Londen worden voor het eerst de vier overgebleven originele documenten van de Magna Carta tentoongesteld. Het is dit jaar 800 jaar geleden dat de toenmalige koning van Engeland de bepalingen van de Magna Carta aanvaardde. De Magna Carta wordt beschouwd als begin van de parlementaire democratie.

Charter of Liberties

De ‘Charter of Liberties’ wordt gezien als voorloper van de Magna Carta. In dit document, opgesteld in het jaar 1000, kaartte de Engelse koning Hendrik I het misbruik van zijn voorganger Willem II aan. Hierin wordt onder andere al gesproken over torenhoge belastingen die opgelegd werden aan de Engelse adel. De aantijgingen van koning Hendrik I werden door latere koningen genegeerd.

Jan Zonder Land

Magna Carta

De Magna Carta werd in 1215 ondertekend door de Engelse koning Jan zonder Land. Een groep Engelse baronnen was van mening dat Jan zijn macht misbruikte en zag in het opstellen van enkele nieuwe wetten een manier om de macht van de koning in te perken. De baronnen dwongen hun koning om het document te ondertekenen. Koning Jan ondertekende de verklaring in 1215 in Runnymede.

Inhoud van de Magna Carta

De Magna Carta beperkte de macht van de koning op verschillende manieren. Voor het eerst werd op papier vastgesteld dat voortaan iedereen, ook de koning, ondergeschikt zou zijn aan de wet. Het was de koning daarnaast niet meer toegestaan zelf kerkelijke vacatures in te vullen. De Magna Carta bepaalde eveneens dat de koning voortaan het opleggen van belastingen moest overleggen met de raad. Iedere provincie stuurde twee ridders om deel te nemen aan deze raad. Ten slotte werd het vastzetten van mensen zonder vorm van proces bij de wet verboden. De wetten richtten zich voornamelijk op de vrije burger en hadden weinig invloed op de levens van slaven en horigen.

Charter of the Forest

De leenmannen en de koning konden het in 1215 niet volledig eens worden over de inhoud van de Magna Carta. Deze onenigheden leidden tot de Eerste Baronnenoorlog (1215-1217). Na de oorlog accepteerden beide partijen de Magna Carta, maar de opstandige baronnen stelden uit ontevredenheid een nieuw document op, ‘The Charter of the Forest’, welke de Magna Carta verder aanvulde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s